Grillkol & grillbriketter från hållbar tillverkning!

Vi säljer prisvärda grillkol & grillbriketter i hela 10 kg säck som är tillverkade av FSC certifierad råvara från Norrlandskol. Kolet och briketterna tillverkas i Europa av kvalitetskontrollerade producenter och centrallagret ligger i Katrineholm.

 

Vad menas med FSC certifierad råvara?
FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett socialt ansvarstagande, miljöanpassat och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. De som följer FSC:s reglerna för skogsbruk & spårbarhet får märka sina produkter med FSC:s varumärke. FSC-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar tar hänsyn till människor och miljö.

Vad ska man välja? Kol eller briketter?
Det beror på vad du ska grilla! Kol går fortare att få till rätt glöd på men det håller sig heller inte lika länge i rätt temperatur. Briketterna däremot får man vänta ut lite för att få till rätt grillglöd men den står sig betydligt längre. Så, ska du endast grilla korv eller marshmallows väljer du med fördel kol. Ska du grilla en större köttbit, grönsaker eller grilla många olika saker under en längre tid, passar det bättre att välja briketter. Man kan även med fördel blanda kolen och briketterna i grillen.

 

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se