Höns & Fjäderfä

I våra Djur&Natur-butiker och hos våra återförsäljare kan du hitta Svenska Foders foderprogram för höns & fjäderfä. Här finns foder för höns, livkycklingar, ungtuppar, ankor, änder, gäss, kalkoner, fasaner, rapphöns och andra skogsfåglar.

Skaffa hobbyhöns du med!

Visst ser det idylliskt ut med en trädgård där hönsen i godan ro strosar runt medan tuppen vaksamt håller sin flock under uppsikt. Fler och fler skaffar glädjande nog höns till sin trädgård. Det ligger helt i linje med tanken om en hållbar värld där äggläggande höns kan ge ett stort bidrag till hushållet. Förutom just äggen är hönshållning en rolig hobby för hela familjen och hönsskiten en naturlig och bra gödning till alla växter i din trädgård. Största utmaningen med att ha höns är nog beslutet att verkligen skaffa dom. Visst krävs det en del förberedelser men det är ändå ganska enkelt. Vårt bästa råd, tveka inte, börja läsa på och besök sedan någon av våra butiker så hjälper vi dig gärna med svara på frågor kring foder och tillbehör som behövs i hönshuset.
Nedan finns matnyttiga länkar till hemsidor med information om hobbyhöns. 
 
Fem glädjeämnen kring höns!
1. Charmiga och personliga individer
2. Färska ägg varje dag under säsong
3. Hönsgödsel till din trädgård
4. Vissa raser är mördarsnigelns värsta fiende
5. Ett smakrikt kött

 

Dokument

Läs senaste Nytt & Nyttigt 
om Fjäderfä >>

 

Våra populära fjäderfäfoder

Endast det bästa är gott nog till dina höns och fjäderfä. 

I vårt fodersortiment hittar du foder som är framtagna av Sveriges mest framstående experter inom utfodring av höns och fjäderfä. Varje beståndsdel är noga kvalitetskontrollerad och med djurets bästa i fokus. I vårt sortiment finns foder för alla sorters höns och tamfåglar. Den lilla nyfödda kycklingen behöver ett foder för kunna växa sig stark och frisk medan den vuxna äggläggande hönan behöver ett annat foder anpassat för henne. Lika så har den lilla vakteln sitt unika foder medan de större fåglarna som kalkon och gäss har ett annat. 

I vår produktkatalog hittar du alla våra foder till höns & fjäderfä. Där finns även en smart sökfuntion som hjälper dig att hitta rätt foder djur.

Nytt & Nyttigt om Fjäderfä

Ta gärna en titt i vår folder Nytt & Nyttigt om Fjäderfä. Här hittar du information om vårt säckfodersortiment och tips och råd om hur du på bästa sätt använder våra foder. Här kan du enkelt se vilka foder som rekommenderas till fåglar såsom värphöns, vaktlar, ankor, fasaner och kycklingar med flera. Du hittar också annan matnyttig information och tips om produkter som kan vara bra att ha till fåglarna.

Trevlig läsning!

Du vet väl att alla våra foder produceras på anläggningar här i Sverige?
Det gör att du kan känna sig säker när du handlar våra foder. Vi har ett gediget kontrollprogram för att säkerhetställa att våra foder är Salmonellafria. Vi följer också de branschriktlinjer som finns och använder endast GMOfria råvaror.

 

Nytt & Nyttigt om Fjäderfä

 

Bra och användbara länkar:

Svenska Lantrasklubben

Sveriges Fjäderfäklubb

Jordbruksverket med regler

Lantliv - 10 tips för dig som vill skaffa höns

Hedenkulla har goda råd

Alternativ.nu har ett helt forum bara med hönsfrågor

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se