Tips vid betessläpp

Våren är äntligen här och det växer så det knakar i våra betesmarker. Många hästar har redan börjat vänja sig vid gräs. Snart släpper vi våra vänner på bete. Här följer några råd man kan tänka på.

 

  • Vatten är viktigt att hästen får i sig var dag. Hästen dricker ca 10 % av sin kroppsvikt var dag. Viktigt att vattnet är rent och håller livsmedelskvalitet. Ge inte hästarna vatten du inte själv skulle dricka.
  • Se till att det finns salt i hagen. Hästar kan i princip inte överdosera salt, då det går ut med urinen. Det bästa är en vanlig saltsten.
  • Tillskott av mineraler, som man kan ge i snackform när man ändå är ute och tittar till hästarna. Equsana Minivit är en smaklig mineral i snackform, som innehåller allt hästen behöver. Enkelt sätt att säkerställa mineralbehovet under sommaren.
  • Efter ridningen/träningen är det viktigt att återställa vätskebalansen. Prova att ge Fibergi SlobberMash. En smaklig belöning med högt fiberinnehåll som hjälper till att binda vatten i tarmen. Ge 0,2-0,5 kg uppblött för bästa effekt. Passa på att blanda i fodersalt så kan du vara lugn då hästens salt/vattenbalans säkert återställs.
  • Våren och sommaren är en underbar tid - det tycker även insekterna. Skydda din häst med flugtäcken eller passande flugmedel. Ultra Shield är en väl utprovad produkt man hittar i alla våra butiker och hos våra återförsäljare.
  • Många har ston med fölungar i sommar, tänk på att stoet kan behöva mer energi och protein då hon äter för två. Många beten räcker inte till. HippoSelection Energy Boost med 39 Mj/kg är ett perfekt tillskott, då stoet ska producera fet och näringsrik mjölk för att ge fölet de bästa av förutsättningar. Proteinkällor hittar du i Hippos Grow-sortiment.

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se