Nötfoder

 

Nöt Färdigfoder

 

Primo Kalv Start

En unik produkt som gör att kalven lär sig äta kraftfoder tidigt. Råvaruvalet är gjort med hänsyn tagen framförallt till smakligheten och råvarornas förmåga att stimulera papillernas utveckling i vommen. En tidig utveckling av vommen ger ett positivt resultat i hela den fortsatta uppfödningen. Tillsats av naturprodukten betain förebygger vätskeförlusten och reducerar förekomsten av diarré. Dessutom ger fodrets innehåll av aminosyran lysin att den enkelmagade kalvens proteinbehov tillgodoses optimalt och tillväxten och fodereffektiviteten förbättras därmed. Smakämnet Aromax gör att kalvarna äter sitt foder med extra god aptit. Innehållet av E-vitamin i Primo Kalv Start är högt, allt i naturlig form. Primo Kalv Start är det självklara förstahandsvalet till dina kalvar - fri tillgång dirket efter råmjölksperioden.

 

Primo Tillväxt

Primo Tillväxt är speciellt framtagen för snabbväxande djur av köttras och för kraftfoderintensiv tjuruppfödning. Nivån av stärkelse är hög för att stimulera till hög tillväxt. När stärkelsen balanseras med rätt mängd smältbar fiber och protein är förutsättningarna för hög tillväxt och köttansättning optimala. Med fri tillgång till kraftfoder uppnås en hög koncentrationsnivå och därmed den förväntande höga tillväxten.

 

Nora 19

Nora 19 är ett stärkelserikt foder med ett måttfullt proteininnehåll. Högmjölkarna gagnas oftast av att foderstaten kryddas med ett AAT- och proteinrikt foder.

 

Rosa Energi

Grunden i Rosa Energi är en hög energikoncentration och smakliga råvaror. Energikällorna är noga utvalda för sin förmåga att vara skonsamma mot vommiljön. Rosa Energi som enda kraftfoder eller tillsammans med lämpligt proteinkomplement, ger tillsammans med de allra flesta grovfoder en gynnsam foderstat.

 
 

 

 

Nöt Toppfoder & Koncentrat

 

Primo K
Primo K är ett koncentrat som tillför bland annat protein till foderstaten. Primo K ökar därmed lönsamheten för dig med egen spannmål. I Primo K finns även nödvändiga mineraler och vitaminer. Till de  unga djuren är en inblandning på ca 20-25 % lämplig. När djuren blivit äldre kan man dra ner inblandningen. Kom då ihåg att komplettera foderstaten med extra Deltamin mineralfoder.

 

Nora 29

Nora 29 är ett proteinrikt kraftfoder som platsar i de flesta foderstater där grovfodret hålelr en normal näringsmässig kvalitet. Komplettera meed spannmål eller ett energirikt krftafoder.

 

Tip Topp

Målet är att minimera den nykalvade kons energiunderskott. Tip Topp är ett väl beprövat och absolut unikt foder som svarar mot den nykalvade kons speciella behov av näring. Tip Topp innehåller propylenglykol som ökar kons nivåer av blodglukos. Tack vara det slipper hon bryta ner värdefulla aminosyror från fodret för att bilda blodsocker. Dessa kan istället användas för bildning av  mjölkprotein. Den förbättrade energiförsörjningen och de ökade nivåerna av glukos i blodet innebär också att hon fortare kan komma i brunst och åter bli dräktig. Med Tip Topp i foderstaten kan du dessutom förvänta dig en mjölkökning på 1-2 kg och minskad risk för acetonemier.

 

 

Vill du läsa mer om våra fodersorter? Klicka här!

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se