Fiol Müsli - För en bra start!

Hög lammtillväxt är oftast det som ger bäst lönsamhet. Lamm som får en bra start med mycket råmjölk av hög kvalitet & som kommer igång och äter grovfoder och kraftfoder utvecklar vommen tidigt. Det är oftast de lammen som också når den högsta tillväxten.

För att få en riktigt bra start för de unga lammen, är det viktigt med ett smakligt kraftfoder som stimulerar dem till att äta. Därför har nu Svenska Foder tagit fram ett kraftfoder i müsliform. De har endast valt ut de smakligaste råvarorna med hög smältbarhet för bästa nyttjande.

Behandling med hjälp av ångkokning av spannmålen, tillsammans med strukturen på fodret, gör müslin extra attraktiv. Kombinationen av de noggrant utvalda råvarorna ger en bra balans mellan energi, protein och fibrer för optimal tillväxt hos lammen. Fiol Müsli fungerar även bra till högdräktiga & digivande tackor.

Börja erbjuda müslin till både tackor och lamm omedelbart efter lamning. Efter ca 6-8 veckor är det lagom att enbart servera den till lammen i lammkammaren. Müslin kan även användas om extra tillskott behövs på betet och för slutgödning av lammen.

 

 

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se