Dags att vända trenden - varannan katt och hund överviktig

För tredje året i rad genomförde Royal Canin sin Hälsobarometer, en undersökning angående katter och hundars hälsa i samband med Veterinärkongressen. 2015 års resultat är lika alarmerande som föregående år. Drygt hälften av de hundar och katter som besöker landets veterinärkliniker anses vara överviktiga. Om dessa siffror skulle gälla för samtliga katter och hundar i Sverige så handlar det om mer än 1 miljon sällskapsdjur.

 

Så hjälper du din katt eller hund att gå ned i vikt:

  • Besök veterinär för att få hjälp med ett viktminskningsprogram. På klinik kan du få hjälp med hullbedömning, att sätta målvikt och en lämplig dagsgiva.
  • Välj ett viktminskningsfoder och följ doseringsanvisningarna. Väg din hund eller katt en gång i veckan. Sikta på en viktminskning på 1-2 % i veckan. För katt är det mycket riskfyllt att banta för snabbt, de kan då drabbas av fettlever. Om din hund eller katt inte minskar i vikt måste dagsgivan justeras ned.
  • Bli snällare. Genom att vara tuffare. Fall inte för bedjande ögon eller ljudligt tiggande, utan se till att din katt eller hund snart får leva sitt liv lättare och friskare.
  • Var tydlig. Tala om för bekantskapskretsen att din katt/hund inte behöver något extra utöver sin vanliga foderportion.
  • Aktivera er. Passa på att leka lite extra med din katt eller ta mysiga långpromenader med din hund.

 

Läs mer här: http://www.mynewsdesk.com/se/royalcaninsverige/pressreleases/dags-att-vaenda-trenden-varannan-katt-och-hund-oeverviktig-1320974

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se