Daniel Sundin och Katie Brumpton har drivit företaget DK Icelandic Horses sedan 2009. Innan dess har de jobbat separat på olika gårdar i Sverige och på Island. Till exempel med Johanna Elgholm och Vignir Jónasson, Islandshästkonsult, Hjalti Gudmundsson och Camilla Hed samt gården Austurkot. Tillsammans har de bland annat ridit in flera hästar som idag rids på VM-nivå samt hästar som har visats i 1 klass på avelsbedömning. 

 

Framgångsrika ryttare

Daniel var framgångsrik som ungdomsryttare och har i sitt bagage 4 guldmedaljer från SM och red i det svenska landslaget 2005-2007. Efter ungdomsåren hade han svårt att hitta en häst som kunde ta sig upp till den högsta eliten men nu är stallet fullt med nya stjärnor från den egna aveln och framtiden ser fin ut.
 
Katie har sedan 12 års ålder ridit för det finska landslaget, har ca 25 medaljer från Finska mästerskapen och blev världsmästare i femgångskombination 2007 i Holland. 2006 köpte familjen hingsten Smári från Askagården som Katie har tävlat mycket framgångsrikt med, både nationellt och internationellt, och vann brons på VM 2015 i T1. Katie tillhör den högsta eliten i Sverige och internationellt.


I oktober 2011 köpte Daniel och Katie sin egen gård 12 km norr om Hässleholm i Skåne. Gården har 14 boxar, ligghallar, paddock, skrittmaskin samt underbara ridvägar i den perfekta skånska naturen. 

 

Nyhetsportalen islandshastar.se

Förutom att rida och sköta alla hästarna på gården driver Daniel tillsammans med Ida Fia Svenningsson en nyhetsportal för alla som sysslar med islandshästar. Nyhetsportalen www.islandshastnyheter.se publicerar reportage och artiklar med blandat innehåll. Allt ifrån ”hemma hos”-reportage till vetenskapliga artiklar. 

 

Samarbete med Svenska Foder och Equsana

Daniel och Katie är oerhört noggranna i allt de gör. För att nå framgång krävs att man har ordning på allt ifrån hästens utrustning till att ha koll på att hästarna dricker och äter ordentligt. Sedan våren 2014 samarbetar de båda med Svenska Foder och Equsana Iceland för att säkerställa foderdelen. 

 

 

Equsana Iceland

Equsana Iceland är ett koncentrerat färdigfoder som förser islandshästen med alla de nödvändiga vitaminer och mineraler de behöver, även vid mindre givor. Ofta vill man inte ge höga kraftfodergivor till islandshästar, därför lämpar sig detta foder perfekt till just islandshästar, men även ponnyer, fjordhästar och kallblod. Organiska mineraler är tillsatta för allra bästa upptag, som ger en starkare hovkvalitet och ett bättre immunförsvar. 15 kg.

  • Innehåller Omega-3 som bl.a. ger en bra pälskvalitet.
  • Svavel som gynnar bildningen av leder och brosk.
  • Hög andel fiber.
  • Täcker vitamin/mineralbehovet även vid mindre givor.

 

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se