HippoProtein Plus

Protein- och fiberrika foder för hästar som behöver extra protein. HippoProtein Plus är ett koncentrat med hög proteinkvalitét i pelletsform.

HippoProtein Plus är ett koncentrat som passar hästar med ett ökat proteinbehov samt i foderstater med risk för underskott av protein. Proteinet är av god kvalitet där potatisprotein står för en stor del. Potatisprotein har en hög smältbarhet och en särskilt värdefull aminosyraprofil med bland annat ett högt innehåll av aminosyrorna lysin och metionin. Tillsammans med sojamjöl, bryggerijäst och linfrökaka skapar potatisproteinet och övriga råvaror ett foder med mer än dubbelt så hög nivå smältbart råprotein som HippoProtein Alfa eller HippoProtein Alfa Müsli. Därför krävs oftast endast en mycket liten giva. Linfrökakan tillför omega 3 samtidigt som den har gynnsamma effekter på hästens mage och tarmsystem. HippoProtein Plus innehåller inga tillsatta mineraler eller vitaminer och har ett lågt stärkelseinnehåll.

  • Högvärdiga proteinkällor.
  • Hög andel essentiella aminosyror.
  • 20 kg säck.
 
Råvaruinnehåll i fallande ordning:
Sojamjöl
Potatisprotein
Betmassa
Vetekli
Vete
Vetefodermjöl
Grönmjöl
Lusern
Sojaolja
Linfrökaka
Salt
Melass

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se