HippoProtein Alfa Müsli

Protein- och fiberrika foder för hästar som behöver extra protein. HippoProtein Alfa Müsli är ett färdigfoder i müsliform med hög nivå av protein och medlehög nivå av energi.

HippoProtein Alfa Müsli är ett struktur- och proteinrikt färdigfoder med ångkokt spannmål. Protein behövs såväl till aktiva hästar som förväntas bygga muskler som till unghästar, dräktiga eller digivande ston samt i andra foderstater där grovfodret har ett lågt proteininnehåll. Rostade sojabönor, potatisprotein och bryggerijäst har alla valts för att få protein med en hög smältbarhet och gynnsam aminosyrasammansättning. Morot och lusernpellets bidrar till fodrets höga smaklighet. Det låga innehållet av stärkelse kombineras med ett högt fiberinnehåll vilket ger ett foder med medelhög nivå av energi av långsam karaktär. Fibern kommer till stor del från stråhack som ingår för att ge en längre ättid och en god magtarmhälsa. För att ytterligare gynna mag-tarmhälsan ingår också linfrökaka och bryggerijäst. HippoProtein Alfa Müsli innehåller naturligt E-vitamin och organisk selen för bästa möjliga upptag.

  • Bra proteinkvalitét.
  • Låg stärkelse, 5%.
  • 20 kg säck.
 
Råvaruinnehåll i fallande ordning:
Betmassa
Lusern
Grönmjöl
Vetekli
Rostade sojabönor
Sojaolja
Ångkokt korn
Linfrökaka
Melass
Vetefodermjöl
Sojamjöl
Vete
Salt
Morötter
Potatisprotein

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se