HippoBas Basic

Välbalanserat basfoder som täcker de flesta hästars behov. HippoBas Basic är ett färdigfoder i pelletsform med medelhög nivå av protein och energi.

HippoBas Basic är ett välbalanserat basfoder som passar till många hästar. Kombinationen av ett väl avvägt stärkelseinnehåll med hög tunntarmssmältbarhet och energiråvaror såsom betfiber och fett gör HippoBas Basic till ett välbalanserat färdigfoder. Proteinet är av god kvalitet och kommer bland annat från sojamjöl och bryggerijäst. Bryggerijäst anses också ha en gynnsam effekt på tarmen samt bidrar med hög andel B-vitaminer. Fodret innehåller linfrökaka som också är en källa till protein, men även Omega 3. Linfrökaka har dessutom gynnsamma effekter på hästens mage- och tarmsystem då det bildas ett slem som skyddar hästens tarmslemhinna. HippoBas Basic är ett foder som räcker långt tillsammans med grovfoder för de flesta hästar. Naturligt E-vitamin och organisk selen ingår i fodret för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

  • Välbalanserat basfoder.
  • Organiskt selen och naturligt E-vitamin.
  • 15 kg säck.

 

Råvaruinnehåll i fallande ordning:

Vetekli
Torkad betmassa
Vetefodermjöl
Vete
Havrekli
Korn
Grönmjöl
Havre
Melass
Sojaolja
Linfröexpeller
Sojamjöl
Salt
Bryggerijäst
Mineraler & vitaminer

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se